22 Mayıs 2013 Çarşamba

Tallinn, ESTONYA

Yazan: Kaan Ünal


MSC Magnifica gemimiz sabah saatlerinde Tallinn limanına yanaşıyor. Eski Şehir (Old Town) yürüme mesafesinde olduğu için herhangi bir araca binmeden ulaşabilirsiniz.
Fat Margarate's Tower ve Great Coastal Gate eski şehre giriş kapılarından biri. Burada ayrıca bir Denizcilik Müzesi bulunuyor.
Town Hall Meydanı'na ulaştığınızda yerel giysilerle restoran ve cafelere müşteri çekmeye çalışan bayanlar ve kalabalık bir turist grubu sizi karşılıyor.
Town Hall Meydanı'nda hediyelik eşya satan bir açık pazar mevcut.
Yine bu meydanda yer alan Tallinn Belediye Binası.
Town Hall Meydanı'nın bu köşesinde Avrupa'nın en eski eczanesi yer alıyor. 1422'den beri çalışan bu eczanenin içini mutlaka gezin.
Eski Şehri gezmek için bu turist trenini de tercih edebilirsiniz. Tren biraz çocuklu ailelere hitap etse de çocuksuz turistler de biniyor.
Tallinn'i yukarıdan görmek için gözlem platformlarına doğru çıkıyoruz. Yolda Ortaçağ kostümleriyle badem kavurması satan tezgahlardan değişik ürünlerin tadına bakabilirsiniz.
1. gözlem platformunda Tallinn'i ve Baltık Denizi'ni yukarıdan görmek mümkün.
Bu da 2. gözlem platformundan bir görünüm. Buradan Eski Şehri çevreleyen surları ve kuleleri görebilirsiniz.
Tekrar aşağıya iniyoruz. St. Catherine Geçidi Ortaçağda yaşıyormuşsunuz hissi veren dar bir sokak. Mutlaka görülmeli.
Olde Hansa, Tallinn'de ren geyiği eti yiyebileceğiniz restoranlardan biri. Restoran çalışanları bu şekilde müşteri çekmeye çalışıyorlar.
Yorulduysanız 3 tekerlekli bisiklet taksilere binebilirsiniz. 
Viru Kapısı Viru Caddesi üzerinde yer alan Eski Şehre giriş kapılarından bir diğeri. Eski Şehri gezmek için hiçbir vesaite ihtiyacınız yok, yürüyerek şehri keşfedebilirsiniz. Tallinn'den bu kadar. Hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder